Aan de slag ...

1. Kennismaking

Installatieproces doornemen

Na de kennismaking neemt onze installateur het gehele installatieproces met je door. Wellicht het belangrijkste aspect van de installatie is de plaatsing van de omvormer, onze monteur denkt actief met je mee voor de juiste locatie.

Juiste producten

Daarnaast komen de overige zaken aanbod zoals de kabels die getrokken moeten worden, extra groepsaansluiting etc. Bovendien lopen we voor de zekerheid nog even de producten na, zodat deze altijd aan de afgesproken voorwaarden voldoen.

2. De zonnepanelen en omvormer installeren

Het plaatsen van de zonnepanelen

Nadat alles in goede orde is besproken gaan onze monteurs aan de slag met de installatie van de zonnepanelen. Tijdens het installatieproces word je op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Onze monteurs zullen aangeven wat de verwachte tijd is van de afronding.

De zonnepalen omvormers vormen in principe het belangrijkste gedeelte van de complete zonnepanelen installatie. De omvormer zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen, omgezet kan worden in wisselstroom. Alle apparatuur in huis werkt op 230 volt wisselstroom en met de omvormer wordt het mogelijk om de opgewekte elektriciteit ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Welke omvormer het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen ligt aan de schaduwvorming op het dak en het vermogen van de zonnepanelen.

Afronden van de installatie

Tukkerzon staat voor kwaliteit en service. Door deze waarden en normen vinden wij het belangrijk dat we bij het afronden van de installatie het huis netjes opruimen. Zij kijken de installatie vervolgens nog één keer na.

3. Opwekken van jouw eigen energie

Direct besparen

Inmiddels is de installatie succesvol afgerond. Alle zonnepanelen functioneren naar behoren. Je begint vanaf dit moment met jouw eigen energie opwekken.

Inzicht met de app

De installateurs laten je direct zien hoe je met de app direct inzicht hebt in de opbrengsten die jouw zonnepanelen vanaf dat moment opleveren.

4. Service

Uitgebreide uitleg

Het is belangrijk te weten hoe jouw eigen energiecentrale werkt, wel zo handig. Onze installateurs nemen het hele systeem met je door. Zowel de werking van de zonnepanelen als de omvormer wordt duidelijk uitgelegd. Daarnaast worden er tips gegeven over de do's en don'ts van zonnepanelen.

Rapportages en vragen

Aan het einde van rit wordt de complete rapportage overhandigd inclusief de gebruikershandleiding. In dit rapport staan al jouw gegevens, handig om te hebben tijdens eventuele storingen. Uiteraard kan je nog vragen stellen, onze installateurs zullen al jouw vragen netjes beantwoorden.

5. Wij staan voor je klaar

Altijd bereikbaar

Toch nog een belangrijke vraag vergeten? Geen probleem, neem contact op met onze service afdeling zodat we je vraag alsnog kunnen beantwoorden!

Garantie

Onze servicemonteurs staan altijd voor je klaar wanneer er onverhoopt een probleem optreedt met jouw zonnepanelen installatie.